Soyer,
lavrenty - дякую за вітання!
Андрюха писал(а):Знайшов ТЗ і зразу відпали питання про автоадаптер до Алана-42 і їзду з вудкою 2,5 м.

Взагалі то вона в мене 3.5 метри над велом (на радіоаматорський діапазон 21 мгц), зараз для сб вкоротив, автоадаптера нажаль немає, думаю щось ліпити, оскільки штатний акумулятор важкий, а кабель до антенни що стирчить до гори - незручно коли станція на плечі а кабелю потім вниз йти, вже було що від’єднався і тягнувся за мною, добре що водій автівки що обганяв мене підсказав...
Pilot писал(а):про это?

Так, такий, тільки виглядає дуже страшно, потертий і обвішаний усіляким сміттям (чим страшніше виглядає вел тим меньше шансів що вкрадуть).
Андрюха писал(а):Є ідея: для економії батарейок можна поставити "дінамку" на колесо

Думаю над таким варіантом, оскільки сб портативку заживити не проблема, вона потребує якихось 25-50 мА струму в режимі прийому, а от кв трансивер - десь 360 мА на прийом (
Але більшість динамок для велів дуже слабкі, + нормальні лише ті що замінюють собою втулку - вимагають переспицювати колесо - швидко не поставиш і не зміниш.
Коли мандрував в Карпати (1500 км велом), то використовував сонячну батарею розкладену на велобаулі (десь 0.4А 16В), але не завжди сонечко...
https://dl.dropboxusercontent.com/u/502 ... C_0181.jpgProf писал(а):Є краща ідея: встановити мотор-колесо (ну з контролером, батареями і т.і.) та DC-DC конвертер для живлення Алану від бортової мережі, що певно буде мати 36V або 48V.

Електровел штука гарна, але покищо мене не дуже влаштовує, з не над важким акумулятором у нього запас ходу - 15-40 км. Знаю народ обвішувався батареями й 100+ км ходу отримував, але то вже дуже важко виходить. Тай заряджати його в мандрівці буває ніде. Для мене велосипед це велосипед, а електровел то вже інший транспортний засіб, з своїми плюсами і мінусами, і дещо іншим використанням.
Alex писал(а):Актер Пореченков поддержал сепаратистов и сфотографировался с Царевым
Нічого дивного, як на мене там всіх щонайменьше останні років вісім виховують в ненависті до України і всього українського...